Dragnea isi rezolva dosarul prin lege. Codul Penal a fost adoptat. UDMR, vot decisiv in favoarea PSD

In calitate de for decizional, Camera Deputatilor a votat astazi modificarile operate de coalitia PSD – ALDE la Codul Penal si la Codul de procedura penala. Unele articole schimbate de PSD il ajuta direct pe Liviu Dragnea sa isi rezolve dosarul angajatelor fictive de la Protectia Copilului Teleorman.

Desi coalitia nu mai detine majoritate la Camera Deputatilor, aceasta s-a bazat pe voturile UDMR si ale minoritatilor nationale. Astfel, s-au inregistrat 138 de voturi pentru din PSD si unul impotriva, 18 de la ALDE, 13 de la UDMR si 8 de la minoritati. PNL si USR au avut 0 voturi pentru, 45, respectiv 27 impotriva.

Codul de procedura penala a fost adoptat cu 16 voturi peste limita majoritatii. Balanta a fost inclinata decisiv de catre UDMR si minoritati. „La orice vot in plen, noi putem avea vreo 20 – 30 de voturi in plus. Am aratat azi ca avem 180, 181 de voturi”, a declarat Liviu Dragnea.

Dan Barna, de la USR, a declarat:”Un milion de romani au votat fara penali. Azi, hotia a castigat in Parlament. Pe 26 mai veti fi trimisi acasa.”

Liviu Dragnea isi rezolva problemele de dublu condamnat printr-o lege data in Parlamentul Romaniei. Raluca Turcan, membra PNL, a declarat ca partidul pe care il reprezinta va contesta aceasta „bataie de joc” la CCR. Aceasta a avut microfonul taiat de catre Florin Iordache, presedintele de sedinta, atunci cand a tinut sa mentioneze acest lucru.

Am votat impotriva pentru ca nu credem in aceasta mascaradaa. Nu va bucurati azi. Se va bucura la sfarsit poporul roman cand va va trimite la lada de gunoi a istoriei.”, a mai declarat si Eugen Tomac, membru PMP.

Tags: , ,

Comments are closed.